zondag 31 juli 2016

As the end is near


Dag 6: van Heddon-on-the-Wall naar Newcastle-on-Tyne

Natuurlijk blijft het plezier van het wandelen de grootste voldoening, zeker als het zonnetje volop de ochtend kleurt. Na 5 dagen en dik 120 km verder voelt het nog goed aan de wandelboots om te binden en de stramme spieren warm te lopen. Het kader waarin doet er uiteindelijk niet zoveel toe, al prefereer ik meer de ambient soundcloud van de natuur, dan de newbeat van een autoweg.
De Hadrian Wall is in herinnering al versnipperd tot fotofragmenten, in realiteit daalt de weg  snel naar de rivier Tyne en zal deze volgen tot aan het einddoel in Newcastle.
Bij de Millennium Bridge - hartje Newcastle -  trekken we naar de "Angel of the North" aan de zuidkant van Newcastle, een monument met méér dan een symbolische boodschap als afsluiter voor de uitdaging die nu écht achter de rug ligt.

"The Angel of the North" is een 20 m hoge staalfiguur met 54m vleugel-spanwijdte, ontworpen door Antony Gormley en opgedragen aan de steenkool mijnwerkers die als onzichtbare engelen in het duister werkten voor 200 jaar. Daarnaast staat het als zinnebeeld voor de overgang van de industriële naar informatieve maatschappij. En vooral 'omdat engelen onzichtbaar zijn, moeten we ze blijven fantaseren'. Het doet ons focussen op onze hoop en onze angsten.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten